Winkelwagen Geen producten
Heb je een vraag?

Tabak / Rookwaren

Sigaren: welke soorten zijn er en welke past het best bij jou?

Bij CIGO MultiKantoor Almelo tref je een zeer breed assortiment aan met meer dan 150 verschillende soorten sigaren van de welbekende en de exclusieve fabrikanten in voorraad. Maar natuurlijk bieden wij daarnaast ook onze eigen merk en de zgn. Miskleuren aan. En hebben we iets niet of zoek je iets specifieks, we kunnen het zo voor je bestellen.

Sigaren kunnen we in drie belangrijke groepen delen.

Longfillers.
Longfillers zijn sigaren die met de hand gemaakt worden. Er wordt een keuze gemaakt uit verschillende tabakssoorten, deze bladen worden niet versnippert/gehakt (zoals bij de Nederlandse sigaar). De bladeren worden nadat ze gedroogd zijn ontdaan van de nerven waarna uit deze hele bladen de sigaar wordt gerold. Dit gebeurt blad voor blad totdat de sigaar af is. Door de sigaren op deze manier te maken is het rookmoment vele malen langer in vergelijking met bijvoorbeeld een shortfiller. Een ander verschil, is dat de smaak van een longfiller ook geheel anders is. De shortfiller en longfillers vallen beiden onder de categorie sigaren maar er is wel een groot verschil tussen de twee. Er zijn sigarenrokers die alleen longfillers weten te waarderen, maar dit geld andersom ook. Het rookmoment van een longfiller duurt ook een stuk langer, een Nederlandse sigaar is vaak na hoogstens 45 min voorbij, maar bij een longfiller is het rookmoment vaak minimaal 45 minuten. Een longfiller is een sigaar waar je rustig de tijd voor mag nemen om hem tot zijn recht te laten komen.

Shortfillers.
Shortfillers zijn sigaren die op een andere manier worden gemaakt als de longfillers. Shortfillers zijn typisch Nederlandse sigaren het grote verschil wordt veroorzaakte door het productieproces. In de shortfillers is een twee-deling te maken, maar de manier waarop de sigaar gemaakt wordt is hetzelfde. Bij een shortfiller wordt eerst het binnengoed klaar gemaakt. Het binnengoed is een tabaksmelange van diverse soorten tabak, wat van belang is voor de unieke smaak. De volgende stap is het omblad, dit is het blad wat om het binnengoed wordt geplaatst. Hierbij zit het grote verschil tussen naturel en puur tabak sigaren.

Puur tabak sigaren.
Bij puur tabak sigaren wordt er een zowel een puur tabaks- als omblad gebruikt welke om het binnengoed wordt geplaatst. Daarom worden puur tabak sigaren ook wel van 100 % tabak genoemd. Een sigaar wordt als volgt gemaakt: het binnengoed, hierom komt het omblad en over het omblad gaat het dekblad. Dit zorgt ervoor dat de sigaar een zachte smaak heeft. Daarnaast zijn het model en de gebruikte tabakssoorten van belang voor de smaak. In grove lijn kan met uitgaan van het volgende principe: hoe groter de sigaar des te zachter de smaak.

Naturel sigaren.
De manier waarop deze sigaren worden gemaakt is echt “Hollands”. Bij naturel sigaren wordt er geen echt tabaksblad om het binnengoed geplaatst, er wordt eerst van tabaksbladeren een soort “papier” gemaakt en dit wordt om het binnengoed geplaatst. Het productie proces wordt hierdoor vele malen goedkoper en de smaak net iets pittiger. Nadat er om het binnengoed een omblad is gedaan wordt het laatste blaadje om de sigaar gedaan. Als dit is gebeurt dan is de sigaar af, voor het laatste blad wordt een normaal tabaksblad gebruikt. De grote verschillen tussen Naturel en puur tabak zijn als volgt: Naturel sigaren zijn goedkoper en iets scherper/pittiger van smaak. Puur tabak sigaren zijn net iets hoger in prijs maar weer zachter van smaak.

Een naturel sigaar is in de regel iets pittiger als een puur tabak sigaar, ook zijn de naturel sigaren een stuk goedkoper dan de gemiddelde puur tabak sigaar. Dit komt omdat het productie proces van deze sigaren sneller en goedkoper is als bij de puur tabak sigaren.

Daarnaast is de smaak afhankelijk van de gekozen tabakssoorten en het model sigaar. Mocht u advies willen hebben of op zoek zijn naar een specifiek product neem dan contact met ons op. We werken in een klein team met mensen die verstand hebben van sigaren en staan u graag te woord.

Smaak van de sigaar.
De smaak van een sigaar verschilt per type en duur van het rookmoment, tijdens het roken verandert de smaak ook. Daarnaast is de keuze van de tabakssoorten ook van invloed op de smaak, zo zijn sigaren waarin Brasil is gebruikt altijd net een beetje zoeter. Er wordt regelmatig gedacht dat een donkere sigaar zwaarder is, maar dit is niet het geval.

Soorten sigaren.

Cigarillo sigaren zijn de kleinste en meest populaire sigaren met een rookduur van circa 5 minuten. Kenmerkend voor de cigarillo sigaar is dat deze in vele varianten te verkrijgen. Je kunt kiezen of je hem met of zonder filter wilt en in tal van verschillende smaken (aroma’s). Gemidellde lengte is 93mm en diameter tussen 8/9mm.
Senoritas zijn na de cigarillos de meest populaire soort sigaren met een rookduur van circa 10 minuten. De keuze uit de verschillende soorten tabak in zowel het binnengoed als het dekblad en de wijze van rollen maken de verschil. Lengte varieert tussen de 100/112 mm  & diameter tussen 12/13mm.
Tuit Senoritas sigaren krijgt van de makers vele andere namen mee. Zo worden ook wel de kleine Tuit Knak genoemd. Deze modellen hebben een rookduur van circa 10/15 minuten. Gemiddelde lengte is 116mm en diameter 13mm.
De Wilde Cigaros, ook wel Wilde Havanna genoemd is tevens een van de meest populaire modellen met een rookduur tussen 10 á 15 minuten. Wilde staat voor het kenmerkende van de sigaar, het flosje. Pas daarom ook op met aansteken, de loslatende tabak veroorzaakt nogal eens brandgaatjes in de kleding. Lengte tussen 113/124 mm en diameter 13 mm.
De Tuit Corona is een niet veel voorkomende sigaar met een rookduur van circa ?? minuten. Wordt veel gerookt als een z.g.n. “after dinner” sigaar. Lengte 125 mm en diameter 14 mm.
De Panatella wordt ook wel vaak een Slank Corona genoemd is verkrijgbaar in veel verschillende maten en heeft een rookduur tussen 20 á 30 minuten. Omdat de naam Panatella het meest gebruikt wordt omschrijven wij hem ook zo. Lengte varieert tussen 112/124 mm en diameter 10 mm.
De Corona is een sigaar in veel verschillende lengten met een rookduur tussen de 35 en 60 minuten. Daarmee is de Corona een sigaar waar u echt voor moet gaan zitten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, roken deze sigaren niet zwaar. Lengte varieert tussen 124/144mm en diameter tussen 13/16mm.
Petit Panatella wordt ook wel de ‘Lange Senoritas’ genoemd met rookduur van circa ?? minuten. Ook hierin zijn veel verschillende soorten en maten. Lengte circa 112 mm en diameter 10 mm.


| Meer

Wij hebben alles voor school, thuis en op kantoor.

 

* = prijzen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.