Winkelwagen Geen producten
Heb je een vraag?

Tabak / Rookwaren

Sigaren: welke soorten zijn er en welke past het best bij jou?

Bij CIGO MultiKantoor Almelo tref je een zeer breed assortiment aan met meer dan 150 verschillende soorten sigaren van de welbekende en de exclusieve fabrikanten in voorraad. Maar natuurlijk bieden wij daarnaast ook onze eigen merk en de zgn. Miskleuren aan. En hebben we iets niet of zoek je iets specifieks, we kunnen het zo voor je bestellen.

Sigaren kunnen we in drie belangrijke groepen delen.

Longfillers.
Longfillers zijn sigaren die met de hand gemaakt worden. Er wordt een keuze gemaakt uit verschillende tabakssoorten, deze bladen worden niet versnippert/gehakt (zoals bij de Nederlandse sigaar). De bladeren worden nadat ze gedroogd zijn ontdaan van de nerven waarna uit deze hele bladen de sigaar wordt gerold. Dit gebeurt blad voor blad totdat de sigaar af is. Door de sigaren op deze manier te maken is het rookmoment vele malen langer in vergelijking met bijvoorbeeld een shortfiller. Een ander verschil, is dat de smaak van een longfiller ook geheel anders is. De shortfiller en longfillers vallen beiden onder de categorie sigaren maar er is wel een groot verschil tussen de twee. Er zijn sigarenrokers die alleen longfillers weten te waarderen, maar dit geld andersom ook. Het rookmoment van een longfiller duurt ook een stuk langer, een Nederlandse sigaar is vaak na hoogstens 45 min voorbij, maar bij een longfiller is het rookmoment vaak minimaal 45 minuten. Een longfiller is een sigaar waar je rustig de tijd voor mag nemen om hem tot zijn recht te laten komen.

Shortfillers.
Shortfillers zijn sigaren die op een andere manier worden gemaakt als de longfillers. Shortfillers zijn typisch Nederlandse sigaren het grote verschil wordt veroorzaakte door het productieproces. In de shortfillers is een twee-deling te maken, maar de manier waarop de sigaar gemaakt wordt is hetzelfde. Bij een shortfiller wordt eerst het binnengoed klaar gemaakt. Het binnengoed is een tabaksmelange van diverse soorten tabak, wat van belang is voor de unieke smaak. De volgende stap is het omblad, dit is het blad wat om het binnengoed wordt geplaatst. Hierbij zit het grote verschil tussen naturel en puur tabak sigaren.

Puur tabak sigaren.
Bij puur tabak sigaren wordt er een zowel een puur tabaks- als omblad gebruikt welke om het binnengoed wordt geplaatst. Daarom worden puur tabak sigaren ook wel van 100 % tabak genoemd. Een sigaar wordt als volgt gemaakt: het binnengoed, hierom komt het omblad en over het omblad gaat het dekblad. Dit zorgt ervoor dat de sigaar een zachte smaak heeft. Daarnaast zijn het model en de gebruikte tabakssoorten van belang voor de smaak. In grove lijn kan met uitgaan van het volgende principe: hoe groter de sigaar des te zachter de smaak.

Naturel sigaren.
De manier waarop deze sigaren worden gemaakt is echt “Hollands”. Bij naturel sigaren wordt er geen echt tabaksblad om het binnengoed geplaatst, er wordt eerst van tabaksbladeren een soort “papier” gemaakt en dit wordt om het binnengoed geplaatst. Het productie proces wordt hierdoor vele malen goedkoper en de smaak net iets pittiger. Nadat er om het binnengoed een omblad is gedaan wordt het laatste blaadje om de sigaar gedaan. Als dit is gebeurt dan is de sigaar af, voor het laatste blad wordt een normaal tabaksblad gebruikt. De grote verschillen tussen Naturel en puur tabak zijn als volgt: Naturel sigaren zijn goedkoper en iets scherper/pittiger van smaak. Puur tabak sigaren zijn net iets hoger in prijs maar weer zachter van smaak.

Een naturel sigaar is in de regel iets pittiger als een puur tabak sigaar, ook zijn de naturel sigaren een stuk goedkoper dan de gemiddelde puur tabak sigaar. Dit komt omdat het productie proces van deze sigaren sneller en goedkoper is als bij de puur tabak sigaren.

Daarnaast is de smaak afhankelijk van de gekozen tabakssoorten en het model sigaar. Mocht u advies willen hebben of op zoek zijn naar een specifiek product neem dan contact met ons op. We werken in een klein team met mensen die verstand hebben van sigaren en staan u graag te woord.

Smaak van de sigaar.
De smaak van een sigaar verschilt per type en duur van het rookmoment, tijdens het roken verandert de smaak ook. Daarnaast is de keuze van de tabakssoorten ook van invloed op de smaak, zo zijn sigaren waarin Brasil is gebruikt altijd net een beetje zoeter. Er wordt regelmatig gedacht dat een donkere sigaar zwaarder is, maar dit is niet het geval.

Soorten sigaren.

Cigarillo sigaren zijn de kleinste en meest populaire sigaren met een rookduur van circa 5 minuten. Kenmerkend voor de cigarillo sigaar is dat deze in vele varianten te verkrijgen. Je kunt kiezen of je hem met of zonder filter wilt en in tal van verschillende smaken (aroma’s). Gemidellde lengte is 93mm en diameter tussen 8/9mm.
Senoritas zijn na de cigarillos de meest populaire soort sigaren met een rookduur van circa 10 minuten. De keuze uit de verschillende soorten tabak in zowel het binnengoed als het dekblad en de wijze van rollen maken de verschil. Lengte varieert tussen de 100/112 mm  & diameter tussen 12/13mm.
Tuit Senoritas sigaren krijgt van de makers vele andere namen mee. Zo worden ook wel de kleine Tuit Knak genoemd. Deze modellen hebben een rookduur van circa 10/15 minuten. Gemiddelde lengte is 116mm en diameter 13mm.
De Wilde Cigaros, ook wel Wilde Havanna genoemd is tevens een van de meest populaire modellen met een rookduur tussen 10 á 15 minuten. Wilde staat voor het kenmerkende van de sigaar, het flosje. Pas daarom ook op met aansteken, de loslatende tabak veroorzaakt nogal eens brandgaatjes in de kleding. Lengte tussen 113/124 mm en diameter 13 mm.
De Tuit Corona is een niet veel voorkomende sigaar met een rookduur van circa ?? minuten. Wordt veel gerookt als een z.g.n. “after dinner” sigaar. Lengte 125 mm en diameter 14 mm.
De Panatella wordt ook wel vaak een Slank Corona genoemd is verkrijgbaar in veel verschillende maten en heeft een rookduur tussen 20 á 30 minuten. Omdat de naam Panatella het meest gebruikt wordt omschrijven wij hem ook zo. Lengte varieert tussen 112/124 mm en diameter 10 mm.
De Corona is een sigaar in veel verschillende lengten met een rookduur tussen de 35 en 60 minuten. Daarmee is de Corona een sigaar waar u echt voor moet gaan zitten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, roken deze sigaren niet zwaar. Lengte varieert tussen 124/144mm en diameter tussen 13/16mm.
Petit Panatella wordt ook wel de ‘Lange Senoritas’ genoemd met rookduur van circa ?? minuten. Ook hierin zijn veel verschillende soorten en maten. Lengte circa 112 mm en diameter 10 mm.


Sigaret: welke soorten zijn er en welke past het best bij jou?

Sigaret is afgeleid van het Franse woord cigarette (‘sigaartje’) welke een afgeleide is van de sigaar. Een sigaret wordt in de fabrieksmatig geproduceerd en bestaat uit tabak met daaromheen een dun papier huls al dan niet met een filter. De diameter varieert tussen 5/10 mm en is circa 100 mm lang. Tabak wordt gemaakt van de gedroogde bladeren van de tabaksplant. In een fabriek worden deze bladeren fijngesneden. Vervolgens voegen fabrikanten additieven toe aan de tabak. Voorbeelden van additieven zijn: glycerine, suikers, cellulose, drop, cacao, menthol, pruimensap en vanille. Dit zijn stoffen in je sigaret om ze lekkerder te laten smaken, lekkerder te laten ruiken, de rook milder voor je keel te maken en om de tabak vochtig te houden.

Additieven verbeteren de smaak en geur van sigaretten. De sigaret wordt zo een lekkerder product. Dit maakt het makkelijker voor niet-rokers om te beginnen met roken. Fabrikanten kunnen door additieven een eigen smaak geven aan hun merk sigaretten. Dit maakt hun sigaret verschillend van de sigaret van de concurrent. Rokers blijven trouw aan dat merk omdat ze de sigaretten lekker vinden. Hierdoor verkopen de fabrikanten meer sigaretten.

De additieven hebben een verschillend effect op je gezondheid. Sommige additieven, zoals glycerol, zijn slecht voor je keel. Andere tabaksadditieven lijken onschuldig. Suiker is bijvoorbeeld niet giftig. Maar dit verandert als je de sigaret aansteekt. Door suiker te verbranden, ontstaan giftige stoffen. Stoffen waarvan je zelfs kanker kunt krijgen. Dit geldt niet alleen voor suiker, maar ook voor andere additieven, zoals guargom. Sommige additieven zorgen ervoor dat je sneller verslaafd raakt aan roken. Bijvoorbeeld suiker, pruimensap, cacao en zoethout. Dat komt doordat deze additieven verbranden als je een sigaret rookt. Door het verbranden ontstaat de stof aceetaldehyde. Door deze stof raak je sneller verslaafd. Als je eenmaal verslaafd bent dan is het moeilijker om te stoppen met roken.

We kunnen sigaretten onderverdelen in 5 categorieën:
* Full-flavour; vol van smaak
* Light; zacht van smaak, bevat minder nicotine en teer dan full-flavour.
* Super light; zeer zacht van smaak, bevat het laagst nicotine en teer gehalte.
* Menthol, full-flavour zijn vol van smaak
* Menthol, light-flavour zijn tevens vol van smaak echter bevat het minder nicotine en teer dan full-flavour

De zgn. click-sigaret:
Bij deze sigaret wordt er in het filter een bolletje geplaatst welke je op jou gewenst moment kunt kapot drukken waardoor er een smaak wordt toegevoegd aan de sigaret. Sinds 20 mei 2016 is het voor fabrikanten verboden om click-sigaretten te produceren. Vanaf 20 mei 2020 mogen de Menthol sigaretten niet meer verkocht worden. Echter zal dat laatste een “wassen neus” zijn. Er zijn kort na het verbod in 2016 volop producten op de markt verschenen waarmee je zelf een smaak kunt toevoegen aan je sigaret.

Pijptabak soorten, merken & tips.

Pijproken…niet veel mensen roken pijp. Een pijproker weet ook precies wat hij of zij wil en lekker vindt. Voor de “nieuwe” pijproker zal er een wereld open gaan waarbij smaak en beleving straal staat. Op deze pagina geven we wat tips, uitleg over de diverse tabakken welke gebruikt worden voor pijptabak, de soorten en bewerking van diverse pijptabak.

Tips.
Voor het roken van een pijp neem je de tijd, het is meer dan alléén: pijp controleren, stoppen en aansteken. We hebben een paar handige basisregels:

 • Kies een pijp die bij jouw past, begin met een rechte of licht gebogen pijp met een niet te grote kop.
 • Begin met een soort welke niet meteen excentriek is qua smaak. Bijvoorbeeld een Mixture tabak.
 • Rook een pijp zorgvuldig in, een goede koollaag onderin de kop bevordert het droogroken, vul de pijp de eerste 5 keer maximaal voor 1/3 deel en de volgende 5 keer voor de helft.
 • Druk de tabak onderin de kop iets luchtiger en bovenin iets steviger aan.
 • Steek over de hele oppervlakte de pijp aan.
 • Zorg voor een egaal vuurvlak en druk opkrullend tabak zachtjes aan.
 • Regelmatig trekken bevordert de geur en smaak.
 • Klop de pijp voorzichtig uit als de kop is leeg gerookt, laat de pijp met de kop naar beneden afkoelen en drogen.
 • Zorg voor een goed onderhoud van mondstuk, rookkanaal en de kop.
Laat een koollaagje van 1 mm in de kop zitten en gebruik de pijp niet als deze nog warm is.

Pijptabak soorten.
Er zijn tal vav verschillende pijptabak soorten. Je zult moeten uitproberen welke het beste in jouw smaak valt. En dat kan zeker meer zijn dan dan alleen die ene. We hebben veel voorkomende soorten voor jou op een rijtje gezet met de verschillende melange's, samenstellingen erbij.
 
 • Virginia, door de geschiedenis heen is de Virginia tabak zeer gewaardeerd en is de meest toegepaste basistabak in de pijpmelanges. De populariteit is gelegen in de uiterst natuurlijke suikers en de aromatische eigenschappen van zijn bladeren. Deze natuurlijke ingrediënten bezorgen de Virginia tabak zijn zoete en aromatische smaak.
 • Cavendish is geen natuurlijke tabak maar eerder het resultaat van een speciale bewerking van Virginia en Burley tabakken. Cavendish wordt gewoonlijk gemaakt door de tabak te persen terwijl deze wordt verhit en van smaakstoffen wordt voorzien. Bij een ander veel gebruikte methode wordt de tabak verhit door stoomverwerking. Beide methoden zorgen voor een zwarte, maar vooral ook milde en zoete tabak.
 • Burley is bekend om zijn zeer lage suikergehalte. Zijn bladeren bevatten vaak geen natuurlijke suiker. Burley tabak heeft een robuust aroma, brandt goed in de pijp en kent een zweem van cacao, maar heeft niet de zoete smaak van Virginia tabak.
 • Latakia komt oorspronkelijk uit Syrië. Nadat de bladeren in de zon zijn gedroogd worden ze aan de rook van vuur blootgesteld waardoor ze de aroma’s van de rook absorberen. Latakia is ook een tabak die alleen als smaakstof wordt gebruikt, omdat ze erg sterk en pittig is en de meeste pijprokers de pure vorm niet prettig ervaren.
   

De verschillende bewerkingen van tabak.
Naast de verschillende soorten tabak wordt het uiteraard ook op verschillende wijzen bewerkt. Hierbij zijn de ongeperste tabakssoorten gemakkelijk brandend en het best te roken in een medium pijpkop. De geperst tabakssoorten branden langer en voor deze typen is een kleine pijpkop het beste.

 • Flake Cut tabak is onder grote druk gevormd tot een soort cakevorm en vervolgens, in reepjes gesneden. Daarna wordt de tabak handmatig losgemaakt.
 • Ready Rubbed tabak is hetzelfde als bij Flake Cut maar nu machinaal losgemaakt.
 • Granulated is tevens hetzelfde als Flake Cut maar dit keer over de lengte en de breedte gesneden waardoor kleinere “plakjes” ontstaan.
 • Crimp Out zijn licht geperste en kortvezelige gesneden tabakssoorten die door uitdroging en verhitting zijn gaan krullen.
 • Curly Cut tabak. Hier wordt om en om donkere en lichtere tabaksbladeren tot een streng gerold en vervolgens gesneden.
 • Navy Cut is een in dunne schijven gesneden langvezelige geperst tabak welke voor het roken verkruimeld moet worden en altijd gearomatiseerd.
   
Diverse pijptabak soorten & merken met een korte omschrijving.
 • Alsbo GoldTabakssoorten: Virginia, lichte Burley en aircured Javaanse tabakken. Snede; loose cut
 • Alsbo CherryTabakssoorten: Black Cavendish, zachte Burley en Virginia met zwarte kersen. Snede; normal loose cut.
 • Alsbo BlackTabakssoorten: Black Cavendish, Burley, Virginia en Brasil. Licht zoet hazelnootaroma. Snede; normal loose acuut.
 • Alsbo VanillaTabakssoorten: Oranje Virginia met Black Cavendish met karakteristiek vanila aroma. Snede; normal loose cut.
 • Alsbo WhiskyTabakssoorten: geroosterde milde Burley, Virginia, Black Cavendish en Malt Whisky. Snede; cut plug en loose cut.
 • Amphora Full AromaTabakssoorten: Virginia, Burley,Kentucky en Orient. Aroma; fris, fruitig.
 • Amphora OriginalTabakssoorten: Virginia, Burley,Kentucky en Orient. Aroma; mild en kruidig.
 • Black VanillaBlack Vanilla:
 • Blanke baaiTabakssoorten: Virginia, Afrika en verre oosten. Aroma; Neutraal zoet. Snede; fijn tot middel.
 • Brookfield Aromatic BlendTabakssoorten: Virginia, Burley en Java tabakken met lichte vanille toevoeging. Snede; normal cut.
 • Brookfield Black BourbonTabakssoorten: traditionele Virginia en Burley mixture met Straight Bourbon Whisky. Snede; broad cut.
 • Capstan GoldTraditionele Engelse Flake van gouden overrijpe Virginia. De tabak wordt 2 weken geperst om de karakteristieke Virginia smaak beter uit te laten komen.
 • ClanTabakssoorten: Rijpe Virginia en Indonesische tabakken met Latakia. Gearomatisseerde caramel/chocolade. Snede; middel.
 • Compaenen Nr.196 Ready RubbedTabakssoorten: Cavendish, Virginia en Java. Aroma: Licht en fruitig aroma. Snede; middel, ready rubbed.
 • Compaenen Nr.197 AromaticTabakssoorten: Virginia, Orient en Burley. Aroma: Licht honing aroma Snede middel los.
 • Compaenen Nr.198 Sweet TasteTabakssoorten: Virginia en Java. Aroma: Vol zoet met pistache. Snede; middel, los en kort.
 • Compaenen ElyseeTabakssoorten: Black Cavendish en Virginia. Aroma: Licht-zoet en zacht. Snede, middel grof.
 • CoopvaertTabakssoorten: Virginia, Burley, Maryland en Java.
 • Danske Light Good MemoryTabakssoorten: Geperste Virginia en Burley tabakken. Zachte natuurlijke honig smaak. Snede; middelgrof.
 • Danske Blue SkinTabakssoorten: Virginia, chocolade gesausde Burley en Orient tabakken. Gerijpte smaak. Snede; middelgrof.
 • Danske Red SunsetTabakssoorten: Overwegend rijpe Virginia tabak. Zachte uitgebalanceerde vanille, honing en kersen smaak. Snede; middelgrof.
 • Echte Friesche HeerebaaiTabakssoorten: centraal Afrika, Indonesie, Griekenland en Turkije. Zwak zoete kruidige smaak. Snede; fijn tot middel.
 • Golden Blend’s ChocolateTabakssoorten: Burley met geperste Mild Cavendish en Black Cavendish en chocolade extract. Snede; wild cut.
 • Havezaethe EdelmanTabakssoorten: exclusieve Black Cavendish met Virginia en Burley. Aroma: Fruitig aroma met een tipje vanille.Snede; middel en kort.
 • Havezaethe KoerierTabakssoorten: langgesneden sun-cured Virginia (speciaal rijpingsproces)Aroma: Fris aromatisch. Snede; lang en middelfijn.
 • Havezaethe MinstreelTabakssoorten: goudkleurige diverse Virginia. Aroma: Fruitig mild bouquet is delicaat en romig. Snede; grof en middel.
 • Havezaethe PageTabakssoorten: Sun-cured Virginia en Black Cavendish Subtiele toevoeging van pruimen en sinasappel. Snede; middel en fijn.
 • Havezaethe HerautTabakssoorten: Black Cavendish en Virginia Creatieve tabak welke is afgerond met een vleugje vanille en Canadese Maple siroop. Snede; middelgrof en fijn.
 • Half and Half Burley & BrightTabakssoorten: traditionele Burley en Virginia zonder aromatische toevoegingen. Snede; short cut.
 • Flying Duchman. Een legendarische mixture gecomponeerd uit 170 jaar ervaring en met 12 verschillende tabakken uit alle windstreken vormen de basis van deze mixture. Zachte geur met een aroma van kruidige whisky en cacao.
 • Indian SummerTabakssoorten: Air cured Virginia Maryland. Traditioneel voorbewerkt en verfijnd door de Amish people in Pennsylvania.
 • Kentucky BirdTabaksoorten: Virginia en Burley. Zoet met een beetje vanille smaak. Snede; middelgrof.
 • Larsen Golden DreamTabakssoorten: Black Cavendish, geroosterde Burley en Virginia, zoet aroma met fris karakter. Snede; mixed cut.
 • Larsen Mellow MixtureTabakssoorten: Black Cavendish, geroosterde Burley en Virginia, Licht aromatisch met vleugje gember. Snede; mixed cut.
 • Larsen Fresh & ElegantTabakssoorten: Cross cut Virginia ui Brazilië, Licht aromatisch. Snede; mixed cut.
 • Larsen Golden DreamTabakssoorten: Black Cavendish, Burley en Virginia, loose cut en ready rubbed tabakken.
 • Larsen Sweet AromaticTabakssoorten: Black Cavendish, Burley en Virginia, Fris en lichte vanila aroma. Snede; mixed cut.
 • Larsen SignatureTabakssoorten: Virginia, volgroeide Burley en Black Cavendish. Unieke blend met licht zoete toevoeging. Snede; mixed cut.
 • Larsen ClassicTabakssoorten: Burley,Virginia en Black Cavendish. Moderne harmonieuze blend. Snede; mixed cut.
 • LatakiaPittig donker karakter d.m.v. Fire-cutting. Door zijn indringende geur wordt hij uitsluitend als mengtabak gebruikt. (max. 10%).
 • Mac.Baren AmbrosiaAroma: Zoete ronde smaak. Tabak: Cavendish en gele Virginia.
 • Mac.Baren Golden BlendAroma: Iets zoetig Tabak: Virginia en Burley.
 • Mac.Baren MixtureAroma: Licht honig Tabak: Black Cavendish, Virginia en Burley.
 • Mac.Baren VanillaAroma: Vanilla-smaak Tabak: Cavendish,Virginia.
 • Nappa ValleyTabakssoorten: Black Cavendish, milde Burley en Virginia. verrijkt met Chardonnay. Snede; normal cut, unpressed.
 • Neptune Mild MixtureTabakssoorten: Virginia en dubbel gefermenteerde Burley. fruitig chocolade aroma. Snede; middelgrof.
 • Orlik Golden Sliced NTabakssoorten: Golden Virginia. Geperst in cakes en gerijpt daarna gesneden. Snede; flake.
 • Orlik Club Danish MixtureTabakssoorten: Virginia, zachte Burley en zoete Black Cavendish. Snede; loose cut, cut plugs.
 • Peterson Irish OakTabakssoorten: Virginia, Burley en Perique.
 • Peterson Sunset BreezeTabakssoorten: Virginia, Burley en Black Cavendish.
 • Peterson Sweet KillarneyTabakssoorten: Virginia, Burley en Virginia Flake handrubbed.
 • Peterson Irish WhiskeyTabakssoorten: Virginia, Burley.
 • Peterson Sherlock HolmesTabakssoorten: Virginia, Burley en Black Cavendish.
 • Peterson Gold BlendTabakssoorten: Gemengde Virginia, Black Cavendish en geurige Burley.
 • Peterson Connoisseur’s ChoiceTabakssoorten: Gouden en Rode Virginia vermengd met ready rubbed flakes.
 • Peterson Luxury BlendTabakssoorten: verschillende Virginia, Burley en Black Cavendish.
 • Peterson Irish FlakeTabakssoorten: Een volle blend van gelijke portie’s Air-cured, flue cured (licht gerookt) en dark fired tabakken.
 • Peterson De Lux mixtureTabakssoorten: Rijpe Virginia ui Brazilië en Afrika vermengd met zoete Black Cavendish.
 • Peterson Old DublinTabakssoorten: Virginia, Black Cavendish en zoete Griekse Orient Basma.
 • Peterson University FlakeTabakssoorten: Volle typische Ierse Virginia flake verrijkt met Kentucky.
 • Stanwell Kir & AppleTabakssoorten: Ready rubbed Virginia en Black Cavendish. Zwarte bessen en appel aroma zorgen voor een zachte frisse smaak. Snede; lichte wild cut.
 • Stanwell ClassicTabakssoorten: Volgroeide Virginia en Black Cavendish. Mixture met een zoetig pruimen aroma. Snede; mixed cut.
 • Stanwell Full AromaTabakssoorten: Gerijpte Burley en Virginia wordt in cakes geperst en daarna pas losgemaakt ter bevordering van het natuurlijk aroma. Ondertonen van choco, vanille en fruitige bloesem. Snede; ready Rubbed.
 • Stanwell MelangeTabakssoorten: Black Cavendish, geroosterde Burley, Orient en Virginia. met natuurlijke abrikozenaroma. Snede; loose cut.
 • Stanwell VanillaTabakssoorten: Cavendish, Burley, Virginia en Samsun tabak zacht zoete vanille aroma Snede; loose cut.
 • Sail ClassicTabakssoorten: Virginia, Zimbabwe, Brasil en Burley. Medium zoet kruidig. Snede; middel.
 • Sail GroenTabakssoorten: Rijpe Virginia en Latakia. Kruidig licht fruitg met zwak caramel geur. Snede; middel.
 • Sail NaturelTabakssoorten: Virginia, Burley en Indische tabakken. Mild kruidig zoete fruitige smaak. Snede; middel.
 • Sail RegularTabakssoorten: Orient, Burley en Braziliaanse tabakken. Licht kruidige fruitige smaak. Snede; middel.
 • Skandinavik AromaticTabakssoorten: Burley en Virginia. zacht aromatisch fruitig top flavour. Snede; normal cut, cut plugs.
 • Skandinavik VanillaTabakssoorten: Black Cavendish en twee lichte Virginia. Frisse zoete smaak met toevoeging van vanille.
 • Skandinavik MixtureTabakssoorten: Black Cavendish, Virginia en Burley. Licht gearomatiseerde mixture. Snede; normal mixture cut.
 • Skandinavik ExoticTabakssoorten: Virginia en geroosterde Burley. Licht gearomatiseerd met kruidige noten van sinasappel, vanille en een vleugje malt whishky.
 • Skandinavik RegularTabakssoorten: Virginia en Burley. Neutrale natuurlijk tabaksaroma. Snede; normal cut, cut plugs.
 • SchippersTabakssoorten: Amerika, Afrika, Azie en de Orient. Zacht milde tot medium intensiteit. Snede; fijn tot middel.
 • Sweet Dublin Irish WhiskyTabakssoorten: Virginia, Africa, Brazilie en Black Cavendish. met vleugje Irish Whisky. Snede; normal cut, cut plugs.
 • Troost BaaiTabakssoorten: Burley, Virginia en kruidige Java . Zoete aromatische smaak. Snede; fijn tot middel.
 • Troost Special CavendishTabakssoorten: Virginia en Burley Aroma: Chocolade – vanille.
 • van Dijk MixtureTabakssoorten: Virginia, Afrika en Verre oosten tabakken. Zoet kruidige met noten smaak. Snede; middelgrof.
 • Voortrekker NaturelTabakssoorten: Virginia, Brasiel, Orient en Java. Neutrale zoet kruidige smaak. Snede; fijn tot middel.

 

Electronisch roken.

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment met vloeistoffen en e-sigaretten. Zo kun je bij ons terecht voor alle soorten vloeistoffen. Zoek je 100VG-, CBD- of Base- vloeistoffen? Wij hebben het. Uiteraard ook in andere veel voorkomende verhoudingen zoals 70PG/30VG - 30PG/70VG - 50PG/50VG. Vloeistoffen hebben we o.a. van de merken Sansie, Millers, DragonVape, Zensations, Migo, Element en Prima.

Op het gebied van E-sigaretten hebben naast de grote subOhm smokers allerlei tussen liggende modellen maar uiteraard ook een uitgebreid assortiment met verschillende zgn. instapmodellen. We hebben deze o.a. van de merken Justfog, SMOK, Vaporesso, Zensations, Prima, Migo en Eleaf.

Kom rustig langs voor uitgebreide informatie, we kunnen je er van alles over vertellen. De basis informatie hebben we hieronder voor je beschreven.

E-sigaretten: hoe werken ze en welke past het best bij jou?

Vapen is electronisch roken d.m.v. een elektronische sigaret en is een alternatief voor traditioneel roken. Er zijn e-sigaretten* met en zonder nicotine. De e-sigaret bevat een vloeibare vulling die wordt verdampt door middel van opwarming. De vloeistof wordt opgewarmd door een verwarmingselement met behulp van een batterij. Welk type e-sigaret past het best bij jou? Lees hieronder meer over de eigenschappen van ieder type e-sigaret.

Wegwerp e-sigaretten
Heb je geen eerdere ervaring met het roken van e-sigaretten? Dan is een wegwerp e-sigaret een uitstekende manier om te kijken of het iets voor jou is. Je hoeft wegwerp e-sigaretten niet op te laden, dus je ontdekt meteen of ze een goed alternatief zijn voor de standaard, niet-elektronische sigaretten. Ze zijn ook extra praktisch, want je hoeft ze niet te (her)vullen. Deze wegwerp-sigaret is ook een uitkomst voor rokers die al in het bezit zijn van een oplaadbare sigaret maar deze niet bij de hand hebben.

Oplaadbare e-sigaretten met cartridgevulling
E-sigaretten met een cartridgevulling zijn bijzonder geschikt voor matige- tot intensieve rokers. Deze sigaret is gemakkelijk opnieuw te vullen. De sigaret bestaat in dit geval voor de ene helft uit een oplaadbare batterij en voor de andere helft uit een vulling, die vervangen kan worden. Om te beginnen met deze e-sigaretten schaf je de eerste keer een startpakket aan, zodat je een batterij en een oplader hebt. Afhankelijk van het type startpakket dat je kiest heb je meer of minder accessoires.

Oplaadbare e-sigaretten met vloeistofvulling
E-sigaretten met een vloeistofvulling zijn ideaal voor intensieve rokers, omdat ze extra voordelig zijn. Het vullen van vloeistof e-sigaretten vereist enige handigheid, maar hier krijg je veel voor terug. De vloeistoffen zijn bovendien in veel verschillende smaken en nicotine gehaltes verkrijgbaar.

Accessoires
Uiteraard bieden wij ook losse navullingen, accessoires, opladers en batterijen. Ook van merken welke welke wij niet standaard in ons assortiment hebben kunnen we heel veel bestellen.

Rokersbenodigdheden:

Cigo MultiKantoor biedt een zeer breed assortiment met rokersbenodigdheden aan. En hebben we iets niet of zoek je iets specifieks, we kunnen het zo bestellen voor je.


Assortimentssamenstelling:

* Aanstekers: het assortiment varieert van goedkoper tot merk wegwerpaanstekers van o.a. BIC en Djeep ( vuursteen als elektrisch) tot luxe aanstekers, zoals Zippo, Hadson, Sarome en Twinlite.
* Benodigdheden voor sigaretten/ shag zoals; hulzen en vloei, hulzenstoppers, sigarettenfilters (anti-teer), asbakken, bewaardoosjes en shagzakken / shagetuis.
* Benodigdheden voor sigaren zoals: sigarenknippers en –scharen, humidors / bewaardozen en sigaren etuis.
* Benodigdheden voor tabakspijp zoals : tabakspijp, stampers, tabakszak, pijpenragers, pijpenkrabbers en filters. We adviseren je graag over welke tabakspijp het beste bij je past. Wij verkopen o.a. het merk BigBen (made in Holland).


ROKEN IS DODELIJK


Je bent minimaal 18+ Heb je nog nooit gerookt? Begin er dan ook niet aan! Vloeistoffen kunnen en tabak bevat de zeer verslavende stof Nicotine. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor rokers en niet-rokers. STOP NU kijk op www.ikstopnu.nl of bel 0800-1995 | Meer

Wij hebben alles voor school, thuis en op kantoor.

 

* = prijzen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.