Winkelwagen Geen producten
Heb je een vraag?

Cartridges & Toners

Cigo MultiKantoor voert een ruim assortiment met zowel originele cartridges & toners als alternatieve van het huismerk PrintGoedkoper.

Origineel versus PrintGoedkoper.
Waarom een cartridge of inktank die nog bruikbaar is weggooien? Een auto gooi je toch ook niet weg als de tank leeg is? Printgoedkoper gaat voor maximale milieuwinst door een cartridge op twee manieren ‘in leven’ te houden: hergebruiken en recyclen.

Wat is het verschil?
Hergebruik is een industrieel proces waarbij inkjet- en tonercartridges worden gedemonteerd, schoongemaakt en hervuld. Deze alternatieve cartridges doen kwalitatief beslist niet onder voor de originele exemplaren en je kunt evengoed rekenen op de beste service. Het enige verschil is de prijs: alternatieve cartridges zijn aanzienlijk voordeliger.

PrintGoedkoper maakt gebruikt van fabrikanten welke gespecialiseerd zijn in het geven van een tweede leven aan gebruikte inktcartridges. Deze fabrikanten zorgen zowel voor de inzameling als voor de productie en de levering waarna PrintGoedkoper deze onder Private Label op de markt brengt.

Ingangscontrole;
Alle lege cartridges die bij de fabrikanten binnenkomen worden visueel en elektronisch getest op defecten. Vervolgens worden ze ontdaan van nog aanwezige labels en vuil. Inktresten worden verwijderd we met behulp van ultrasone trillingen.

Reinigen;
Om ervoor te zorgen dat de cartridges 100% schoon zijn, worden ze stuk voor stuk gespoeld met gedemineraliseerd water. Om ze te drogen gaan ze vervolgens in een centrifuge en daarna in een vacuümoven. Door dit intensieve proces brengen de fabrikanten cartridges weer in dezelfde staat als toen ze voor de eerste keer gevuld werden.

Vullen;
Het vullen van een cartridge gebeurt zeer nauwkeurig via een vacuüm vulmethode. Vul je een cartridge te snel, dan gaat dit ten koste van de uiteindelijke kwaliteit.

Testen;
Tijdens de verschillende fases in het productieproces worden de cartridges onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole. Zo wordt bij elke cartridge getest of deze de gewenste afdrukkwaliteit levert. Daarnaast voeren fabrikanten steekproefsgewijs een uitvoerig testprogramma uit op alle belangrijke onderdelen. Als de cartridges de testfase goed hebben doorlopen, worden ze voor een laatste keer gereinigd en, tot slot, ingepakt.

Verpakken;
Alvorens de cartridges worden verpakt, zorgen de fabrikanten ervoor dat ze optimaal zijn beschermd tegen beschadiging. Zo worden de nozzles geseald en voorzien ze van een beschermende clip. Dit gebeurt allemaal volgens nauwgezette kwaliteitseisen.

Kwaliteitsnormen;
De door ons geselecteerde fabrikanten voldoen aan de hoogste industrienormen zoals ISO/IEC 19798, NF environment en Nordic Ecolabel.

Origineel;
Je kiest toch liever voor het origineel? Uiteraard hebben wij een zeer ruim assortiment cartridges & toners van bijna alle gangbare fabrikanten, type’s.| Meer

.... wie, waar en wanneer ze wat doen Bij Martijn ....

 

* = prijzen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop software webshop
Heb je een vraag?
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.